preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
LIJEČNIK U ŠKOLI

ŠKOLSKA MEDICINA DELNICE

Nadležni školski liječnik:

Anita Mihelčić- Vidmar, specijalist šk. med.

Mob:  091 132 03 89

Potpisane suglasnosti djeca donose sa sobom na cijepljenje.

- sistematski pregled 5. razreda  u  školi- 11.12.2020.

- 8.razred- sistematski pregled i cijepljenje protiv difterije, tetanusa i dječje paralize-11.12.2020

INTERNET

Kako se zaštititi na Internetu, klikni linkove dolje

http://bit.ly/HAKOM4

http://bit.ly/HAKOM5

Kalendar
« Veljača 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Prikazani događaji

PEDAGOG

http://centarsreca.hr  PROJEKT Ljubav u pokretu

Priloženi dokumenti:
PLJUP.docx

ANKETA
Koliko vremena provedeš na internetu ili društvenim mrežama?
VAŽNO !!!!
Broj posjeta
Ispis statistike od 4. 3. 2011.

Ukupno: 276480
Ovaj mjesec: 655
Ovaj tjedan: 77
Danas: 21
OVISNOSTI
Priloženi dokumenti:
Brosura za roditelje.pdf

IGRICE
SKINITE IGRICE ZA DJECU

VRIJEME

VRIJEME SKRAD

VIJESTI

Nastava online, model C za sve učenike naše škole

TemeIjem Zaključka Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske Županije, prijedloga ravnatelja osnovnih škola kojim je Primorsko-goranska Županija osnivač i Epidemiološkog odjela Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske Županije, Župan Primorsko-goranske Županije, dana 09. travnja 2021. godine, donio je

ODLUKU

o provedbi nastave prema Modelu C (nastava na daljinu) za učenike u osnovnim školama kojima je Primorsko-goranska županija osnivač.

Članak 1.

Donosi se odluka o provedbi nastave prema Modelu C (nastava na daljinu) za
sve učenike (učenici razredne i predmetne nastave) u osnovnim školama kojima je Primorsko-goranska Županija osnivač.
lznimno, za učenike razredne nastave čiji roditelji nemaju mogućnost
organiziranja boravka djeteta kod kuće, ravnateIji škola dužni su osigurati produženi boravak učenika.

članak 2.

Ova Odluka donosi se za razdoblje od 19. do 23. travnja 2021. godine.

članak 4.
Ova odluka stupa na snagu danom donošenja.
 

  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 10. 4. 2021. 14:34

1. MJESTO LUKRECIJI TOMLJANOVIĆ

Učenici 8. razreda tijekom ožujka sudjelovali su na literarnom natječaju na engleskome jeziku raspisanom uz Dane Rudolfa Strohala, OŠ R. Strohala Lokve. Pjesnički radovi naših učenika pod mentorstvom prof. Nataše Kufner Delak nisu ostali nezapaženi, pa je 1. mjesto za pjesmu na temu Learning a language u kategoriji 8. razreda osvojila naša Lukrecija Tomljanović. Lukrecijin uradak bit će objavljen u lipanjskom izdanju lokvarskog školskog lista Hapica. Čestitamo nagrađenoj učenici!

  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 1. 4. 2021. 10:12

Trećaši nagrađeni u MAK-u

            Učenici 3. razreda su spomendan bl. Alojzija Stepinca, kojeg slavimo 10. veljače, obilježili na satu vjeronauka. Najprije su se kroz video isječke i powerpoint prezentaciju upoznali sa životom blaženog Alojzija, a zatim su izrađivali prigodne radove od papira s prikazom blaženika.        

            Likovne radove su poslali u MAK – Mali koncil, vjeronaučni časopis za djecu te se nemalo iznenadili kad su u sljedećem broju MAK-a saznali da su, kao razred,  osvojili ekipnu nagradu. Posebno je pohvaljen rad učenice Marte Jurković koji je objavljen u MAK-u i koja je dobila posebnu nagradu (majicu s logom MAK-a).

Pripremila: Katarina Bertović, vjeroučiteljica

  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 25. 3. 2021. 06:55

DAN VODA 2021.

Uz Dan voda  učenici 8. razreda na nastavi kemije izradili su plakat povodom 
Svjetskog dana voda koji se  obilježava na današnji dan 22. ožujka! 

Učiteljica Bojana Kovačević

  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 22. 3. 2021. 09:45

Nastava online za predmetnu nastavu

Temeljem Zaključka Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske Županije, prijedloga ravnatelja osnovnih škola kojim je Primorsko-goranska Županija osnivač i Epidemiološkog odjela Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske Županije, župan Primorsko-goranske Županije, dana 17. ožujka 2021. godine, donio je
ODLUKU
o provedbi nastave prema Modelu C (nastava na daljinu) za učenike predmetne nastave u osnovnim školama kojima je Primorsko-goranska županija osnivač.
članak 1.
Donosi se odluka o provedbi nastave prema Modelu C (nastava na daljinu) za učenike predmetne nastave (učenici od 5. do 8. razreda) u osnovnim školama kojima je Primorsko-goranska Županija osnivač.
članak 2.
Ova odluka odnosi se na razdoblje od 22. ožujka do 02. travnja 2021. godine.
članak 3.
Ova odluka stupa na snagu danom donošenja.
Župan: Zlatko Komadina
  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 18. 3. 2021. 07:05

Uspješni informatičari

Šest učenika naše škole sudjelovalo je na školskoj razini natjecanja iz Informatike u kategoriji Digitalne kompetencije 6. Učenici su ostvarili dobre rezultate, a dvoje učenika Paula Jurković i Karlo Abramović pozvani su na županijsku razinu natjecanja.

Na županijskoj razini natjecanja Paula je osvojila 4.mjesto, a Karlo 6.

Bravo!

                                                                        Anamarija Diklić

  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 8. 3. 2021. 06:53

eTwinning u šestom razredu

     

eTwininning projekt - 100. dan škole u našoj školi

Matematika i geografija kroz broj 100

Ove školske godine učenici 6. razreda obilježili su 19. veljače 100. dan nastave kroz aktivnosti provedene na dva integrirana nastavna sata matematike i geografije. Nastavne aktivnosti za učenike pripremili su i vodili učiteljica matematike Diana Cindrić i učitelj geografije Erik Šneler.
Na početku prvog satu učenici su kroz prezentaciju ponoviti geografsku mrežu i računanje vremena, a zatim su se podijelili u grupe .
Učenici su dobili listiće sa zadacima koje su unutar grupe rješavali određeno vrijeme, a zatim su predstavnici pojedine grupe ostalima predstavili svoja rješenja.
Iz matematike su rješavali zadatke u kojima su broj 100 zapisivali u obliku potencija s bazom 10, u obliku razlomaka, u decimalnom zapisu, pretvarali zadane mjerne jedinice za masu i duljinu u sto puta veće ili manje mjerne jedinice te razne druge zadatke sa brojem 100.
Iz geografije su učenici na karti svijeta tražili gradove na 100. meridijanu istočno i zapadno od Skrada te s pomoću grafičkog mjerila određivali udaljenosti od Skrada i tih gradova kao i vrijeme u pronađenim gradovima.
Na kraju drugog sata učenici su kroz kviz u Kahootu pojedinačno vrednovali ostvarenost svojih obrazovnih ishoda, a za domaću zadaću trebat će napisati tri pojma iz matematike i geografije koja su do sada znali, tri pojma koja su naučili te tri pojma o kojima još žele nešto više naučiti.
Ovakav način rada učenicima je bio zanimljiv jer su surađivati unutar grupa i međusobno razmjenjivati svoje znanje te razvijali matematičke i geografske kompetencije.
Kako je izgledala atmosfera 100. dana nastave u našem razredu možete pogledati na fotografijama.
Pripremili: Diana Cindrić i Erik Šneler

  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 3. 3. 2021. 07:00

NASTAVA U ŠKOLI DO DALJNJEGA

Župan Zlatko Komadina donio je Odluku o organizaciji nastave na području PGŽ temeljem zaključka Stožera civilne zaštite PGŽ donesenog na prijedlog ravnatelja osnovnih škola kojima je PGŽ osnivač uz mišljenje Epidemiološkog odjela Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

Prema Odluci, od 8. veljače 2021. godine u osnovnim školama kojima je Primorsko-goranska županija osnivač nastava će se održavati prema modelu A (nastava u školi) od 15. veljače do daljnjega...

Prema odluci  svi učenici od 1 do 8 razreda imaju nastavu u školi, učenici škole u Skradu u matičnoj školi a učenici područne škole Kupjak u školi u Kupjaku... prema rasporedu iz prvog polugodišta...

  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 27. 1. 2021. 10:50

Do kraja siječnja ONLINE viši razredi

Poštovani svi!

Odlukom   stožera CZ PGŽ  PREDMETNA nastava u osnovnim školama kojima je osnivač PGŽ-a radi od 18. siječnja do kraja siječnja 2021. po modelu C, znači online,  od kuće, što znači da se to odnosi i na OŠ SKRAD. 

Razredna nastava započinje nastavu u 8,45 sati, kao i prije zimskog odmora. Područna škola Kupjak je do kraja siječnja u Skradu i oni počinju s nastavom u 8 sati...

Sretno svima u radu na daljinu do kraja siječnja...

Ravnatelj Vjekoslav Pintar

  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 11. 12. 2020. 11:55

NASTAVA UČENIKA OD 5 DO 8 RAZREDA ONLINE DO 8.12.2020 Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji, 
Nakon današnjeg telefonskog razgovora s liječnicom školske medicine zaključeno je da se od sutra, utorka 1.12.2020. godine nastava viših razreda odvija online, od kuće zbog pozitivne učiteljice matematike...  Time su i učenici od 5 do 8 razreda pod mjerom samoizolacije jer su bili u kontaktu tijekom nastave od utorka do četvrtka na nastavi matematike...online nastava će biti do 8.12.2020. godine a povratak u školu je u srijedu 9.12.2020. godine.
NASTAVA ĆE SE ODVIJAT PO RASPOREDU OD 19.10.2020. KOJI ĆE JOŠ JEDNOM BITI OBJAVLJEN NA FACEBOOK STRANICI ŠKOLE...
NASTAVA SVAKOG DANA POČINJE U 8,00 SATI...KADA UČENICI TREBAJU BITI ONLINE PRISUTNI U TEAMSU...
  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 29. 11. 2020. 14:55

OD PONEDJELJKA 19.10.2020. SVI RADE U ŠKOLI...

Poštovani roditelji, kako je naša epidemiološka situacija vrlo dobra, nema djelatnika i djece koja su pozitivna, od ponedjeljka 19.10.2020. svi učitelji i djelatnici te učenici radit će u školi, u svojim razredima i prostorima. Dolje je raspored sati po razredima te se nadam da se on neće mijenjati skoro...Zahvaljujem svima koji se drže mjera HZJZ i Stožera. Ujedno vas molim da se svi držimo naputaka koji vrijede za našu Županiju kako bi što sigurnije živjeli i radili ne samo u školi već i na svojim radnim mjestima u Skradu i van Skrada...Hvala Vam svima na podršci i na vašim nastojanjima na sprečavanju Covid-19 među svima nama...Lijep pozdrav, vaš ravnatelj...

Raspored sati je na donjem linku:

https://www.facebook.com/Osnovna-%C5%A1kola-Skrad-331092583704135

  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 16. 10. 2020. 11:30

Veliki uspjeh na natjecanju ‘’Dabar’’

Dabar (Bebras) je međunarodna inicijativa koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima, nastavnicima i učenicima, ali i u široj javnosti. Naša škola ove godine sudjelovala je na natjecanju u kategoriji ‘’KiloDabar’’ za učenike 5. i 6. razreda. Učenici su ostvarili vrlo dobar uspjeh od kojih se posebno izdvojio naš šestaš Karlo Abramović koji se našao među 10% najboljih i osvojio zlatnu diplomu. BRAVO KARLO! Učiteljica informatike Anamarija Diklić

  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 25. 11. 2020. 08:02

Literarni i foto natječaj na temu ‘’Gorski kotar’’

Na Literarni i foto natječaj na temu: ‘’Gorski kotar’’ kojeg organizira Srednja škola Delnice i Gradska knjižnica Janet Majnarich Delnice ove godine sudjelovala i Osnovna škola Skrad i to učenici koji pohađaju izvannastavnu aktivnost ‘’Fotografi’’. Škola je sudjelovala s tri fotografije od kojih je foto rad ‘’Stric Živko’’ učenice Petre Grgurić (7.razred) osvojio drugu nagradu na tom natjecanju.

Učiteljica informatike Anamarija Diklić

  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 25. 11. 2020. 07:57

Mjesec hrvatske knjige 2020. u Osnovnoj školi Skrad

            Mjesec hrvatske knjige ove je godine posvećen planetu Zemlji, povodom 50.obljetnice obilježavanja Dana planeta Zemlje. Pod motom Razlistaj se! knjižnice su oraganizirale različite aktivnosti u prostoru knjižnica i van njih, ali u skladu s novonastalom epidemiološkom situacijom. Naglasak je, naravno ostao na knjizi i čitanju.

            Naša Isabela, Marta i Teo Istraživači planeta Z, učenici 5.r.,  21.10.2020.g. u školskoj su knjižnici  riješili Nacionalni kviz za poticanje čitanja. Za razliku od prethodnih godina učenici su morali istražiti mrežne poveznice ( on-line enciklopedije, mrežne stranice muzeja, parkova, instituta koji se bave zaštitom prirode) te točno odgovoriti na petnaest pitanja. Bilo im je zanimljivo i poučno istraživati uz usavršavanje informacijske pismenosti. Slučajnim odabirom pobjednicom je izabrana Isabela Rupe. Čestitamo!

            Učenici 6. i 8.r. u sklopu nastave hrvatskog jezika sa školskom su knjižničarkom ponovili vrste građe u knjižnici te koristeći različite vrste informacija, prema zadanim uputama istražili parkove prirode u Hrvatskoj. Gubitak poznatog, dječjeg književnika i novinara Mladena Kušeca obilježili smo zidnim novinama.

            Mjesec hrvatske knjige priveli smo kraju uz želju da iduće godine nismo ograničeni epidemiološkim mjerama.

Pripremila: Sanja Despot Abramović, knjižničarka

  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 23. 11. 2020. 12:29

Festival znanosti Vijest ima dokument u privitku

       Učenici Osnovne škole Skrad sudjelovali su  na Festivalu znanosti u Rijeci na temu „Kultura znanosti“ s projektima naziva Kuća Lončarić i Eiffelov toranj u Parizu kroz koje su pretražili i  proučili kulturu, povijest, biljke i znanost kuće Lončarić te arhitekturu dva kulturna i znanstvena simbola Europe, Eiffelov toranj u Parizu i Atomium u Bruxellesu.

        Kroz projekt su ih vodile:  Vesna Pintar  - Grgurić, diplomirana učiteljica razredne nastave pojačanim prirodoslovljem ,uč savjetnica;  Bojana Kovačević, profesor kemije, uč. savjetnik i Diana Cindrić, profesor matematike i informatike, uč. savjetnik i Mihaela – Majnarić Štimac, prof. povijesti i arheologije.

        Na području matematike, razmišljajući o kulturi u znanosti, matematičari su se prisjetili kuće Lončarić koja se smjestila uz skradsku glavnu prometnicu Lujzijanu.    Kako je ta kuća ustvari zaštićeno nepokretno kulturno dobro, zaključili su kako će na njoj vjerojatno pronaći neke matematičke pojmove kao što su, npr. geometrijske likovi i tijela.  U šetnji Skradom, dolazeći do kuće Lončarić i promatrajući arhitekturu ostalih  kuća, uočili su puno osnovnoškolske matematike. Uz cestu Lujzijanu su stali i promatrali kuću Lončarić: njen oblik, oblik kamena od kojeg je napravljena, uočavali pravilne i nepravilne četverokute, krugove, parabole, polukružnice,  raspored kamena, količinu, sukladnost, simetriju… Prepoznali su geometrijska tijela, vidjeli parabole, na nekoliko mjesta pronašli zlatni pravokutnik, promatrali međusobni položaj pravaca u prostoru. Kuća je nastala u određenom vremenu pa su oduzimali, zbrajali, određivali vremenske intervale  koji su prošli od njene izgradnje do danas, a te su datume prikazali na brojevnom pravcu.

      Na području kemije, kako je 2020. godina posebna za Hrvatsku jer grad Rijeka nosi titulu europske prijestolnice kulture, a RH također u prvom dijelu 2020. godine presjeda Europskom unijom, dobili smo ideju da povežemo europsku kulturu i znanost. Dva učenika 8. razreda na Festivalu znanosti predstavili su dva kulturna i znanstvena simbola Europe, Eiffelov toranj u Parizu i Atomium u Bruxellesu.

      Na području biologije, učenici su  predstavili   bikulturne biljke, autohtone, koje rastu u okolici kuće Lončarić, naše kulturne baštine Skrada. Osvrnuo  se i na životinjski svijet koji je nekada tu obitavao, a danas ga više nema ni na području Skrada.

     Na području povijesti, učenici su  predstavili   povijesni dio Kuće lončarić.

Rezultati istraživanja prikazani su kroz Power Point prezentacije koje se nalaze u prilogu.

       

  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 23. 11. 2020. 12:23

Solidarnost na djelu 2020.

            U 48. sabirnu akciju Hrvatskog crvenog križa pod nazivom „Solidarnost na djelu“ uključili su se i učenici Osnovne škole Skrad. Ovogodišnja akcija odvijala se pod motom „Ne dvoji, za drugog izdvoji“ i učenici OŠ Skrad prikupljali su financijska sredstva koja su predana Gradskom društvu Crvenog križa Delnice. U akciji su se posebno istaknuli učenici 1. razreda koji su sakupili 155 kuna, dok je ukupno sakupljeno 365 kuna.

 

  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 23. 11. 2020. 12:18

Vrijedni sakupljači plastičnih čepova!

Učenici viših razreda naše škole i ove školske godine bili su vrijedni i sakupili veliku količinu plastičnih čepova.

Sakupivši čepove uključili smo se u akciju u organizaciji Crvenog križa Delnice koja je održana 6. listopada 2020. g. Ova akcija provedena je u suradnji s MUP PP Delnice i »MOUNTAIN RIDERS« Delnice.  

Prikupljena sredstva utrošiti će se za unapređenja rada Savjetovališta IZVOR GDCK Delnice. Drago nam je da smo i mi sudjelovali.

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 5. 11. 2020. 06:41

ŠKOLE ZA AFRIKU

Danas sam sa učenicima 3. razreda nastavila sa provedbom programa Škole za Afriku. Prošle školske godine svatko je od materijala (hamer i kolaž papira te roštilj štapića i vunice), napravio svog prijatelja ili prijateljicu iz Afrike. Sada smo nastavili sa tom pričom. Od otpadnog materijala uglavnom ambalaže prehrambenih proizvoda, na satu razrednika učenici su napravili školu za svoje prijatelje afrikance, dječji park i nogometno igralište.

Maketa se još da doraditi i uljepšati, ali mislimo da je važnije da su učenici to radili s veseljem i uzbuđenjem, i da su iznova osvijestili problem gladne djece koja zbog siromaštva ne mogu ići u škole niti odrastati poput druge djece u složenim zemljama ovoga svijeta. Tijekom radionice podsjetili smo se na još neke priče iz života djece u Africi te potakli empatiju prema njima.

                                                                                                                             Ingrid Šimičić, pedagoginja

 

  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 20. 10. 2020. 06:50

Obilježavanje Dječjeg tjedna

            Sredinom mjeseca listopada obilježila sam s učenicima  Dječji tjedan.

Bitno je učenike upoznati sa dječjim pravima,  međusobnim različitostima, i poštivanju tih različitosti. Isto tako osvijestiti važnost postojanja prava, ali nažalost i postojanje kršenja tih prava svugdje u svijetu.

            U mlađim razredima treba postupno voditi učenike ka značenju prava i upoznavanju učenika sa osnovnim pravima djece. Obzirom da mlađi učenici lakše prihvaćaju vizualne sadržaje, poslužila sam se fotografijama djece širom svijeta prvenstveno ističući njihovu boju kože, vanjštinu i odjeću, a kod nekih i specifična obilježja poput nakita.

Iako djeca prihvate sadržaj ove teme, ipak se kod nekih osjeti  određeni oprez, odbijanje prema drugom i drugačijem.  Takvi momenti su alarm nama  prosvjetarima da umanjimo i  „razbijemo“ te strahove i otvorimo vidike našim učenicima te razvijamo toleranciju i prihvaćanje prema neppoznatom.

            U starijim razredima jedan od ciljeva radionice je da učenici znaju odvojiti pravo od potreba i potrebe od želja. Također smatram da je bitno razlučiti što je nužno za život, koji su to naši /njihovi prioriteti koji postaju i određene vrijednosti kojima treba težiti.

Jedna od metoda rada ove radionice je igra „Čovječe, ispravi se“, pomoću koje doznajemo zašto su prava važna, tko ih donosi, kako se krše i tko ih sve štiti.

 

                                                                                  Ingrid Šimičić, pedagoginja

 

  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 19. 10. 2020. 08:05

DANI KRUHA

Drugi tjedan mjeseca listopada već tradicionalno obilježavamo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Ove godine učenici su to učinili na satovima vjeronauka s vjeroučiteljicom Katarinom Bertović. Prvašići su bojali jesenske plodove koje su potom zalijepili na plakat ukrašen svojim rukama koje su izradili od papira. Učenici 2. razreda su omiljene jesenske plodove crtali u košarice, dok su učenici 3. razreda svoj plakat ukrasili plodovima koje su pronašli u vjeronaučnom časopisu MAK-u. Učenici 4. razreda su razmišljali o poslovici „Biti dobar kao kruh“ te su napisali kada su oni dobri poput kruha dok su petaši napisali na čemu su zahvalni Bogu.

Usprkos situaciji u kojoj se nalazimo učenici su na različite načine iskazali zahvalnost Bogu jer uvijek trebamo imati na umu da u svakom trenutku imamo na čemu zahvaliti Bogu.

  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 19. 10. 2020. 07:58

RASPORED OD 12.10.2020. - PRESTANAK SAMOIZOLACIJE

RASPORED OD PONEDJELJKA 12.10.2020. PO PRESTANKU SAMOIZOLACIJE NALAZI SE NA FACEBOOK STRANICI ŠKOLE NA LINKU:

https://www.facebook.com/Osnovna-%C5%A1kola-Skrad-331092583704135/photos/pcb.2265024103644297/2265023803644327/

  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 9. 10. 2020. 06:32

NASTAVA ZA UČENIKE DRUGOG I ČETVRTOG RAZREDA U ŠKOLI

NASTAVA U ŠKOLI ZAPOČINJE U PETAK, 9.10.2020. GODINE. POČETAK U 8,45 SATI...NASTAVA INFORMATIKE I DALJE SE ODVIJA ONLINE...

  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 8. 10. 2020. 11:25

OBAVIJEST ZA RODITELJE, UČITELJE, DJELATNIKE...

Poštovani roditelji, učenici, učitelji, djelatnici škole /u dogovoru s epidemiološkom službom i Upravnim odjelom za odgoj i obrazovanje  Rijeka/
 

Pozdrav svima. Nažalost, usprkos poduzetim mjerama Korona virus ušao je u našu školu, jedna učiteljica je pozitivna i  tri su učiteljice u samoizolaciji. 

Učenici  dolaze po rasporedu u školu...osim učenika 2-4 razreda koji rade od kuće sa svojom učiteljicom M.J. /učiteljica u samoizolaciji/ od sutra, ponedjeljka 28.9.2020. 
Važno.  Sva djeca škole, od prvog do osmog razreda nisu u samoizolaciji.  
Online će raditi učiteljice  R.R., B.K.  i M.M.Š.  svoje predmete preko Teaamsa i Viber grupa s čime će učenici biti upoznati u ponedjeljak. Ostali razredi su u školi po dosadašnjem rasporedu koji će se prilagoditi novo nastaloj situaciji...UČITELJI I OSTALI DJELATNICI DOLAZE PO SVOJIM RASPOREDIMA NA POSAO...više u ponedjeljak...
Prevladat ćemo sve zajedno...
Vaš ravnatelj, Vjekoslav Pintar
  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 27. 9. 2020. 15:17

NOVI RASPORED SATI OD 5.10.2020.

RASPOREDI OD 5.10. 2020. SU DOLJE NA LINKU:

 https://www.facebook.com/Osnovna-%C5%A1kola-Skrad-331092583704135/photos/pcb.2257466891066685/2257465677733473/

  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 11. 9. 2020. 12:13

PRVI NASTAVNI DAN

Poštovani roditelji,
Učenici dolaze prema rasporedu uz epidemiološke mjere i socijalnu distancu.
Učenici putnici dolaze u školu prijevozom i uz korištenje zaštitnih maskica i dezinfekciju ruku pri ulasku u kombi vozilo koje će krenuti iz Divjaka u 7,15 sati, Kupjaka, 7,30 sati i Gornje dobre 7,45 sati...
Dolazak u Školu s područja Skrada odvijat će se od 7:50 do 8:30 sati. Pogledati dolje raspored dolaska.
VIII. - 7,50 sati , VII. - 7,50 sati, VI. - 7,50 sati, V. - 7,50 sati
MLAĐI RAZREDI
II. – IV. Komb. - 8,30 sati, III. - 8,30 sati, I. razred - u 8,30 sati
Dnevna satnica se mijenja zbog dodavanja odmora na zraku van škole prema preporukama HZJZ te se oni vide iz priloženih slika, hvala na razumijevanju...
 
  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 4. 9. 2020. 15:36

PREPORUKE ZA DJEČJI VRTIĆ I OSNOVNU ŠKOLU UZ COVID-19 Vijest ima dokument u privitku

PREPORUKE ZA DJEČJI VRTIĆ I OSNOVNU ŠKOLU UZ COVID-19

U DOKUMENTIMA DOLJE VIDITE PREPORUKE KOJE VAŽE ZA NAŠ VRTIĆ I ŠKOLU

  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 31. 8. 2020. 11:30
» Arhiva naših vijesti    
 


FACEBOOK ŠKOLE

 


POTRESI

Naučimo kako se ponašati prije, za vrijeme i nakon potresa ili neke druge nepogode

Priloženi dokumenti:
POTRES- BROSURA.pdf


OBAVIJESTI

ŠKOLSKI ODBOR - 31.3.2021. ONLINE - OD 12 SATI DO 19 SATI

RODITELJSKI SASTANAK - 

VIJEĆE RODITELJA -  

SJEDNICA  UČITELJSKO VIJEĆE  -  

Sjednica Razredno vijeće mlađih razreda -  

Sjednica Razredno vijeće starijih razreda -  


NATJEČAJI

Pogledaj natječaje dolje - POREDAK OD NAJSTARIJEG DO NAJNOVIJEG 

Datum objave natječaja za ravnatelja OŠ Skrad: 20.11.2019. u Narodnim novinama i na mrežnim stranicama Škole te oglasnoj ploči Škole. 

 


ZAPOŠLJAVANJE

OVDJE SU OBAVIJESTI O IZBORU KANDIDATA PO NATJEČAJIMA ZA ZAPOŠLJAVANJE...


ODLUKE KORONA

COVID 19 PREPORUKE

Ovdje pogledajte preporuke i organizaciju rada u našoj školi...tijekom pandemije Covid 19 virusa


POSUDBA TABLETA

Zahtjev za posudbu uređaja sa pristupom Internetu podnosi roditelj ili staratelj učenika. Zahtjev je potrebno čitko ispuniti ako se ispunjava ručno te obavezno ručno potpisati ili ako se ispunjava na kompjuteru radi veće čitljivosti također obavezno ručno potpisati. Ispunjeni Zahtjev dostavljate ravnatelju/ici škole koji onda isti skenira i pošalje Ministarstvu znanosti i obrazovanja na ovu e-mail adresu. Škola zadržava original Zahtjeva.

 

U zahtjevu roditelj mora pod materijalnom i krivičnom odgovornosti potvrditi:

•   da u kućanstvu nemaju uređaj (računalo, tablet, pametni telefon koji podržava komunikaciju preko aplikacija virtualnih učionica) s pristupom Internetu,

•  da u kućanstvu nemaju pristup Internetu.

Roditelj mora navesti osobne podatke i adresu kućanstva i OIB-ove svih članova kućanstva kao i prosječan mjesečni prihod članova kućanstva.

Roditelj također potvrđuje da MZO može provjeriti sve podatke o prihodima članova kućanstva/obitelji u Poreznoj upravi.

Roditelj pod materijalnom i krivičnom odgovornošću potvrđuje da su navedeni podaci istiniti.

DOLJE JE DOKUMET ZA ZAHTJEV 


UČIONICA ONLINE

Škola Skrad odlučila je virtualnu nastavu provoditi putem Microsoft Teams aplikacije dostupne na Office365.skole.hr.

Upute za korištenje aplikacije možete preuzeti na ovim linkovima:

Za učenike – https://www.carnet.hr/wp-content/uploads/2020/03/Microsoft-Teams-U%C4%8Denici.pdf

Za učitelje – https://www.carnet.hr/wp-content/uploads/2020/03/Microsoft-Teams-U%C4%8Ditelji.pdf

U Office365 profesori i učenici spajaju se koristeći svoj AAI@EduHr račun (@skole.hr).


PRIJAVA E-ŠKOLA
E-ŠKOLA


ZA POČETAK

ŠKOLA ZA ŽIVOT

Sve o Školi za život

Korištenje i konfiguriranje tableta s mobilnom karticom

 


PISANI ISPITI

Sve predviđene pisane ispite možete vidjeti u e-Dnevniku za pojedini razred 

ODGODE ISPITA

1. VII RAZRED- PISANI ISPIT BIOLOGIJA SELI SE NA 31.10. 2019.

2.VIII. RAZRED - ISPIT BIOLOGIJA SE SELI S 4.11. NA 18.11. 2019


IZLETI

Dječji vrtić
dokumenti za upis


RASPORED SATI

NOVI RASPORED 2019-2020


SAVJETI UČENICIMA
MIR I DOBRO
 • PETARDE


DOKUMENTI

ŠKOLA ZA ŽIVOT

OVDJE JE EKSPERIMENTALNI PROGRAM "ŠKOLA ZA ŽIVOT" KOJI MOŽETE OTVORITI KLIKOM NA DONJI DOKUMENT

A OVDJE SU SVI KURIKULUMI

https://www.azoo.hr/index.php?view=catalog&id=33


VRTIĆ UPISI NOVO

SVE O UPISIMA U DJEČJI VRTIĆ U NOVOJ RADNOJ GODINI 2019-2020. GODINI MOŽETE SAZNATI  NA LINKU:  http://os-skrad.skole.hr/skola/vrtic


IZLETI I SMOTRE

 

 


ZA RODITELJE

Roditeljski sastanci:

 


JAVNI POZIV-IZLETI

INFO

RASPORED SATI

LINK:    http://os-skrad.skole.hr/razredi/raspored

 


ZA RODITELJE

Obavještavaju se roditelji o postupanju škole u slučaju neprimjerenog korištenja tehničkih naprava za vrijeme nastavnog procesa. Postupanje škole možete vidjeti u dokumentu koji će se nakon tri uzastopna ista prekršaja dostavljati roditelju na potpis.


LOGO ŠKOLE


TOČNO VRIJEME


GOSTUJU U ŠKOLI

 

 


VIDEO URADCI
Priloženi dokumenti:
cokolada.mp4


ZA UČITELJE

OBAVIJESTI

ŠKOLSKI LISTOVI

OVDJE MOŽETE VIDJETI ŠKOLSKE LISTOVE U PDF FORMATU


Tražilica

Anketa
ŠTO UČENICI OČEKUJU OD UČITELJA?


Korisni linkovi
Dnevni tisak

Lokalno
 • SKRAD

ZA UČITELJE

Časopisi
 • BUG

Radio stanice
 • HR RADIO

OPĆENITO

RAZREDNICI - UČITELJI

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

UCENICI


Dokumenti
preskoči na navigaciju