preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
LIJEČNIK U ŠKOLI

ŠKOLSKA MEDICINA DELNICE

Nadležni školski liječnik:

Anita Mihelčić- Vidmar, specijalist šk. med.

Mob:  091 132 03 89

Potpisane suglasnosti djeca donose sa sobom na cijepljenje.

 

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

VAŽNO !!!!
Broj posjeta
Ispis statistike od 4. 3. 2011.

Ukupno: 299149
Ovaj mjesec: 182
Ovaj tjedan: 130
Danas: 13
Trening životnih vještina 2021./2022.

C:\Users\Računalo\Desktop\tžv.jpg

Trening životnih vještina se u Osnovnoj školi Skrad provodi se već nekoliko godina. Program je osmišljen za učenike od 3. do 7. razreda. Ove godine uključeni su svi razredi. Program je to Nastavnog zavoda za javno zdravstvo naše županije. Za cilj ima prevenciju ovisnosti.

Svi znamo koliko je ovisnost opasna i nezdrava, a kod nekih pojedinaca razvija se već u školskoj dobi. Djeca su podložna eksperimentiranju. Kako bi se izbjegle i spriječile neželjene posljedice s Treningom je važno početi vrlo rano. Program u suštini uči djecu socijalnim vještinama koje su nužne za odgovorno funkcioniranje, odrastanje, ali i ponašanje u životu uopće. To su:  Komunikacijske vještine, Donošenje odluka, Kako reći ne, Odupiranje pritisku vršnjaka, Utjecaj medija, i ostale podjednako važne.

Za provedbu programa postoji Priručnik i Radna bilježnica no provoditelji imaju autonomiju kreirati druge aktivnosti kako bi što zornije i efikasnije skrenuli pozornost na neželjene posljedice alkohola, cigareta i droga. 

 

Pripremila: Ingrid Šimičić

 
TŽV izvještaj - 7.razred

Izvješće o provođenju projekta Trening životnih vještina

        Učenici 7. r.  OŠ Skrad s razrednicom, učiteljicom matematike Dianom Cindrić, tijekom školske godine 2021./2022. u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ -a provodili su program Trening životnih vještina

         Program obuhvaća promociju zdravlja i osobnog razvoja, stjecanje životnih vještina te načine suzbijanja ovisnosti. Uz poučavanje općenitih vještina asertivnosti učenici 7.r. razgovarali su kako ih primijeniti prilikom vršnjačkog pritiska konzumiranja cigareta, alkohola i droga. Kroz radionice istraživali su kako se oduprijeti nasilju kroz medije, vježbali komunikacijske vještine, asertivnost, upoznali se s važnim činjenicama o marihuani, razlozima i posljedicama korištenja.

          Za kraj projekta učenici su se pripremali tri tjedna, nakon nastave, sedmi sat. Odlučili su kroz skečeve i e - knjigu  izrađenu u Book Creatoru prikazati razne situacije vršnjačkog pritiska na negativne ponude te kako reći NE.

Tijek rada: učenici podijeljeni u parove odabrali su šest različitih situacija vršnjačkog pritiska konzumiranja alkohola, cigareta, droga... Potom su na papir napisali scenarij odupiranja vršnjačkom pritisku, ali tako da nikoga ne povrijede. Unutar parova podijelili su uloge te uz smijeh i veselje uvježbavali scenarij. Uslijedilo je završno snimanje scena, fotografiranje, slaganje skečeva i izrada e-knjige u alatu Book Creator. Uz pomoć učiteljice Dijane kadrove skečeva prebacili su na Youtube kanal. Prilikom rada učenici su donosili zajedničke odluke, neki su prevladali svoju sramežljivost, pobijedili ljutnju i sukobe mišljenja.

          Kroz završne aktivnosti shvatili su koliko su trud i zajedništvo bitni u postizanju cilja, postali su snažniji i hrabriji te će jedino tako moći reći NE i oduprijeti se vršnjačkom pritisku.

Tijek rada i rezultati aktivnosti su na poveznici:

https://read.bookcreator.com/L5fGzLPjIgEnwVWtnqrXIcpBncvMMrm5-2HQvIaw8RI/pZJ8i4Z2RgS0MyM0NwsPPQ

Pripremila: Diana Cindrić, učitelj savjetnik i razrednica 7. r. OŠ Skrad

Trening životnih životnih vještina 2020./2021.
Priloženi dokumenti:
Alkohol je zlo.pptx

FACEBOOK ŠKOLE

Učenička zadruga ''POŠTERKANAC''

Voditeljica udruge: Mihaela Majnarić Štimac i ravnateljica Vesna Pintar - Grgurić

Učesnici: učenici Osnovne škole Skrad

Priloženi dokumenti:
Ucenicka zadruga (video).mp4


Korisni linkovi

AAI@Edu.hr - nakon RE


OBAVIJESTI

Školski odbor  i Vijeće roditelja održati će se 26.5.2022. od 12:00 do 19:00 elektronskim putem.

 

Učiteljsko vijeće - 

RV razredne nastave -

RV predmetne nastave - 

 

 

 

 


VIDEO URADCI

COVID 19 PREPORUKE

Video poveznica o postupku samotestiranja djece: LINK

VAŽNO!!!!

 

u svezi s primjenom modela ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje dobrovoljnog samotestiranja učenika, ovim putem upućujemo kako je od petka, 18. ožujka 2022. potrebno provoditi ovu mjeru samo u slučaju pojave pozitivnog rezultata testa na SARS-COV-2 u razrednom odjelu.

Do sada ste podijelili pet brzih antigenskih testova na SARS-CoV-2 po učeniku te procjenjujemo da su većinom iskorištena četiri, a jedan preostali test po učeniku trebao bi se iskoristiti u slučaju pojave pozitivnog rezultata testa na SARS-COV-2 u razrednom odjelu.

Školama je distribuirana dodatna količina brzih antigenskih testova koja se trebala koristiti  u slučaju pojave pozitivnog rezultata testa u razrednom odjelu.

Nakon iscrpljenja zaliha upućujemo  vas da se škola obrati i zatraži dostavu nove količine SARS-CoV-2 brzih antigenskih testova, i to maksimalno 10% od ukupnog broja učenika u odgojno-obrazovnoj ustanovi. Molimo da se škole izravno jave kontakt osobama po županijama zaduženim za distribuciju testova unutar pojedinih županija koji su vam dostavljeni ranije.

Dakle, mjeru dobrovoljnog samotestiranja učenika na SARS-COV-2 brzim antigenskim testova od petka, 18. ožujka 2022. godine potrebno je provoditi samo u slučaju pojave pozitivnog rezultata testa na SARS-COV-2 u razrednom odjelu.


NATJEČAJI

ZAPOŠLJAVANJE

ZA UČITELJE

Tražilica


preskoči na navigaciju