preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
INTERNET

Kako se zaštititi na Internetu, klikni linkove dolje

http://bit.ly/HAKOM4

http://bit.ly/HAKOM5

LIJEČNIK U ŠKOLI

ŠKOLSKA MEDICINA DELNICE

Nadležni školski liječnik:

Anita Mihelčić- Vidmar, specijalist šk. med.

Mob:  091 132 03 89

Potpisane suglasnosti djeca donose sa sobom na cijepljenje.

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

PEDAGOG

http://centarsreca.hr  PROJEKT Ljubav u pokretu

Priloženi dokumenti:
PLJUP.docx

ANKETA
Koliko vremena provedeš na internetu ili društvenim mrežama?
VAŽNO !!!!
Broj posjeta
Ispis statistike od 4. 3. 2011.

Ukupno: 270248
Ovaj mjesec: 1351
Ovaj tjedan: 266
Danas: 15
OVISNOSTI
Priloženi dokumenti:
Brosura za roditelje.pdf

IGRICE
Lista linkova je prazna
VRIJEME

VRIJEME SKRAD

UPISI U PRVI RAZRED

OSNOVNA ŠKOLA SKRAD -Novo - PPT o obrazovnoj reformi - ministrica Blaženka Divjak

https://mzo.gov.hr/UserDocsImages//dokumenti/Vijesti/2020//Prezentacija%20-%20Obrazovna%20reforma%20op%C4%87ega%20obrazovanja%20-%203.%206.%202020..pdf

 

  • PROČITATI SVE DOKUMENTE KOJI SU OBJAVLJENI NA DNU POD DOKUMENTI

INFORMACIJE VEZANE UZ UPIS U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

ZA ŠKOLSKU GODINU 2020./2021.

Sukladno Pravilniku o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnoga povjerenstva ("Narodne novine"  broj 67/2014.) djeca rođena od 01. travnja 2013. do 31. ožujka 2014. godine obvezna su pristupiti upisu u prvi razred osnovne škole prema upisnim područjima za svaku osnovnu školu, a prema prijavljenom mjestu prebivališta odnosno boravišta djeteta.

Prijave djeteta za upis provodit će se od 27. do 31. siječnja 2020. godine u osnovnim školama najbližim mjestu prebivališta/boravišta.

Postupak utvrđivanja psihofizičkoga stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole provodi se u razdoblju od 31. ožujka do 15. lipnja tekuće godine.

Iznimno od navedenog roka, djeca s već utvrđenim teškoćama u razvoju trebaju pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja radi upisa u prvi razred osnovne škole u vremenu od 01. veljače do 15. travnja tekuće godine kako bi im se pravovremeno odredila programska i profesionalna potpora.

U slučaju da dijete ne može pristupiti utvrđivanju psihofizičkoga stanja u vremenu koje je utvrđeno rasporedom pregleda, roditelji odnosno skrbnik/ca su dužni do 30. svibnja tekuće godine o tome obavijestiti stručno povjerenstvo škole kojoj dijete pripada prema upisnom području, koje će utvrditi drugo odgovarajuće vrijeme.

Roditelji odnosno skrbnik/ca mogu upisati dijete u školu kojoj ne pripada po upisnom području ako to ne izaziva povećanje broja razrednih odjela, odnosno ako upisuje dijete u školu koja izvodi alternativne, međunarodne te programe na jeziku i pismu nacionalnih manjina, ili se upisuje u školu kojoj je osnivač druga pravna ili fizička osoba. Upisom djece iz drugih upisnih područja ne smije se narušiti optimalan ustroj rada škole i ne smije se onemogućiti upis obveznicima koji pripadaju upisnom području škole.

Roditelji odnosno skrbnik/ca mogu Upravnom odjelu podnijeti zahtjev za uvrštenje djeteta u popis školskih obveznika za upis u I. razred osnovne škole rođenog od 01. travnja 2014. do 31. prosinca 2014. godine radi utvrđivanja mogućnosti prijevremenog upisa u I. razred osnovne škole. Zahtjev se podnosi najkasnije do 31. ožujka 2020. godine.

Roditelji odnosno skrbnik/ca mogu Uredu podnijeti zahtjev za privremeno oslobađanje obveze upisa u I. razred osnovne škole.

Mole se roditelji/skrbnici koji trenutno žive ili se nalaze u inozemstvu, a njihova djeca-školski obveznici još uvijek imaju prijavljeno prebivalište/boravište na području Primorsko-goranske županije, da o tome čim prije obavijeste Upravni odjel za odgoj i obrazovanje putem telefona 354-448 ili 354-484 ili elektronske pošte na adrese: meri.varga@pgz.hr ili ognjen.simic@pgz.hr.

Sve dodatne informacije možete potražiti u  osnovnoj školi prema upisnom području ili kod nadležnog školskog liječnika u zdravstvenoj ustanovi ("školskom dispanzeru“).

 

 PRIJEVREMENI UPIS DJETETA U I. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

Roditelji odnosno skrbnik/ca djeteta rođenog od 01. travnja 2014. godine do 31. prosinca 2014. godine mogu najkasnije do 31. ožujka 2020. podnijeti zahtjev za uvrštenje djeteta u popis školskih obveznika za upis u I. razred osnovne škole pismenim putem ili osobno Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije, Rijeka, Riva 10.

Uz obrazloženi zahtjev roditelji/staratelj prilažu:

  • preslike osobne iskaznice roditelja, ili potvrde o promjeni mjesta prebivališta odnosno boravišta,
  • mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta ako je dijete bilo uključeno u predškolski program.

Upravni odjel za odgoj i obrazovanje donosi rješenje o prijevremenom upisu u prvi razred osnovne škole za pojedino dijete na temelju mišljenja stručnog povjerenstva za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta PGŽ-a.

Po primitku rješenja kojim se odobrava prijevremeni upis u prvi razred osnovne škole roditelji odnosno skrbnik/ca upisuju dijete u školu prema upisnom području prema istim uvjetima kao i školski obveznici.

Postupak utvrđivanja psihofizičkoga stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole provodi se u razdoblju od 31. ožujka do 15. lipnja tekuće godine.

Za sve informacije možete se obratiti  putem telefona 354-448 ili 354-484 ili elektronske pošte na adrese: meri.varga@pgz.hr ili ognjen.simic@pgz.hr.

Obrazac zahtjeva može se preuzeti na linku: http://www2.pgz.hr/doc/dokumenti/2020/obrasci/skolstvo/Z-prijevremeni-upis.doc.

 

PRIVREMENO OSLOBAĐANJE OBVEZE UPISA U I. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

Roditelji odnosno skrbnik/ca djeteta mogu podnijeti zahtjev za privremeno oslobađanje  od obveze upisa u I. razred osnovne škole.

Roditelji odnosno skrbnik/ca djeteta kojemu je zdravlje teško oštećeno ili sa višestrukim teškoćama u razvoju odnosno koji je po posebnim propisima stekao pravo na status roditelja njegovatelja ili je dijete, s obzirom na vrstu, stupanj i težinu oštećenja steklo pravo na skrb izvan vlastite obitelji radi osposobljavanja na samozbrinjavanje u domu socijalne skrbi ili pravo na pomoć i njegu u kući, u okviru kojeg se osigurava pružanje usluga psihosocijalne pomoći mogu podnijeti zahtjev za privremeno oslobađanje od obveze upisa u I. razred osnovne škole.

Zahtjev se podnosi pismenim putem ili osobno Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije, Rijeka, Riva 10.

Uz zahtjev roditelji prilažu:

  • preslike osobnih iskaznica roditelja, ili potvrde o promjeni mjesta prebivališta odnosno boravišta,
  • medicinsku dokumentaciju o zdravstvenom i razvojnom stanju djeteta te nalaz, odnosno mišljenje jedinstvenog tijela vještačenja,
  • rješenje o stjecanju prava na status roditelja njegovatelja, pravo na skrb u domu socijalne skrbi ili pravo na pomoć i njegu u kući, u sklopu kojeg se osigurava pružanje usluga psihosocijalne pomoći.

Upravni odjel donosi rješenje o privremenom oslobađanju od obveze upisa u prvi razred osnovne škole na temelju prijedloga stručnog povjerenstva PGŽ-a na razdoblje od jedne školske godine ili dulje, sukladno nalazu i mišljenju jedinstvenog tijela vještačenja.

Postupak utvrđivanja psihofizičkoga stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole provodi se u razdoblju od 31. ožujka do 15. lipnja tekuće godine.

Djeca s već utvrđenim teškoćama u razvoju trebaju pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja radi upisa u prvi razred osnovne škole u vremenu od 01. veljače do 15. travnja 2019. kako bi im se pravovremeno odredila programska i profesionalna potpora.

Za sve informacije možete se obratiti putem telefona 354-448 ili 354-484 ili elektronske pošte na adrese: meri.varga@pgz.hr ili ognjen.simic@pgz.hr.

Obrazac zahtjeva može se preuzeti na linku: http://www2.pgz.hr/doc/dokumenti/2020/obrasci/skolstvo/Z-priv-osobadanje.doc.

 

FACEBOOK ŠKOLE

 


OBAVIJESTI

RODITELJSKI SASTANAK - 

VIJEĆE RODITELJA -  

ŠKOLSKI ODBOR -  

SJEDNICA  UČITELJSKO VIJEĆE  - UTORAK,  10.11.2020. u 14 sati učionica HJ – šesti razred​

Dokumenti za sjednicu  Bojane i Vesne će biti poslani do PONEDJELJKA 9.11.2020. 


ZAPOŠLJAVANJE

OVDJE SU OBAVIJESTI O IZBORU KANDIDATA PO NATJEČAJIMA ZA ZAPOŠLJAVANJE...


ODLUKE KORONA

COVID 19 PREPORUKE

Ovdje pogledajte preporuke i organizaciju rada u našoj školi...tijekom pandemije Covid 19 virusa


POSUDBA TABLETA

Zahtjev za posudbu uređaja sa pristupom Internetu podnosi roditelj ili staratelj učenika. Zahtjev je potrebno čitko ispuniti ako se ispunjava ručno te obavezno ručno potpisati ili ako se ispunjava na kompjuteru radi veće čitljivosti također obavezno ručno potpisati. Ispunjeni Zahtjev dostavljate ravnatelju/ici škole koji onda isti skenira i pošalje Ministarstvu znanosti i obrazovanja na ovu e-mail adresu. Škola zadržava original Zahtjeva.

 

U zahtjevu roditelj mora pod materijalnom i krivičnom odgovornosti potvrditi:

•   da u kućanstvu nemaju uređaj (računalo, tablet, pametni telefon koji podržava komunikaciju preko aplikacija virtualnih učionica) s pristupom Internetu,

•  da u kućanstvu nemaju pristup Internetu.

Roditelj mora navesti osobne podatke i adresu kućanstva i OIB-ove svih članova kućanstva kao i prosječan mjesečni prihod članova kućanstva.

Roditelj također potvrđuje da MZO može provjeriti sve podatke o prihodima članova kućanstva/obitelji u Poreznoj upravi.

Roditelj pod materijalnom i krivičnom odgovornošću potvrđuje da su navedeni podaci istiniti.

DOLJE JE DOKUMET ZA ZAHTJEV 


TEAMS
Lista linkova je prazna

UČIONICA ONLINE

Škola Skrad odlučila je virtualnu nastavu provoditi putem Microsoft Teams aplikacije dostupne na Office365.skole.hr.

Upute za korištenje aplikacije možete preuzeti na ovim linkovima:

Za učenike – https://www.carnet.hr/wp-content/uploads/2020/03/Microsoft-Teams-U%C4%8Denici.pdf

Za učitelje – https://www.carnet.hr/wp-content/uploads/2020/03/Microsoft-Teams-U%C4%8Ditelji.pdf

U Office365 profesori i učenici spajaju se koristeći svoj AAI@EduHr račun (@skole.hr).


PRIJAVA E-ŠKOLA
Lista linkova je prazna

NATJEČAJI

Pogledaj natječaje dolje - POREDAK OD NAJSTARIJEG DO NAJNOVIJEG 

Datum objave natječaja za ravnatelja OŠ Skrad: 20.11.2019. u Narodnim novinama i na mrežnim stranicama Škole te oglasnoj ploči Škole. 

 


ZA POČETAK

ŠKOLA ZA ŽIVOT

Sve o Školi za život

Korištenje i konfiguriranje tableta s mobilnom karticom

 


PISANI ISPITI

Sve predviđene pisane ispite možete vidjeti u e-Dnevniku za pojedini razred 

ODGODE ISPITA

1. VII RAZRED- PISANI ISPIT BIOLOGIJA SELI SE NA 31.10. 2019.

2.VIII. RAZRED - ISPIT BIOLOGIJA SE SELI S 4.11. NA 18.11. 2019


IZLETI

Dječji vrtić
Lista linkova je prazna

RASPORED SATI

NOVI RASPORED 2019-2020


SAVJETI UČENICIMA
Lista linkova je prazna

DOKUMENTI

ŠKOLA ZA ŽIVOT

OVDJE JE EKSPERIMENTALNI PROGRAM "ŠKOLA ZA ŽIVOT" KOJI MOŽETE OTVORITI KLIKOM NA DONJI DOKUMENT

A OVDJE SU SVI KURIKULUMI

https://www.azoo.hr/index.php?view=catalog&id=33


VRTIĆ UPISI NOVO

SVE O UPISIMA U DJEČJI VRTIĆ U NOVOJ RADNOJ GODINI 2019-2020. GODINI MOŽETE SAZNATI  NA LINKU:  http://os-skrad.skole.hr/skola/vrtic


IZLETI I SMOTRE

 

 


ZA RODITELJE

Roditeljski sastanci:

 


JAVNI POZIV-IZLETI

INFO

RASPORED SATI

LINK:    http://os-skrad.skole.hr/razredi/raspored

 


ZA RODITELJE

Obavještavaju se roditelji o postupanju škole u slučaju neprimjerenog korištenja tehničkih naprava za vrijeme nastavnog procesa. Postupanje škole možete vidjeti u dokumentu koji će se nakon tri uzastopna ista prekršaja dostavljati roditelju na potpis.


LOGO ŠKOLE


TOČNO VRIJEME


GOSTUJU U ŠKOLI

 

 


VIDEO URADCI
Priloženi dokumenti:
cokolada.mp4


ZA UČITELJE

OBAVIJESTI

ŠKOLSKI LISTOVI

OVDJE MOŽETE VIDJETI ŠKOLSKE LISTOVE U PDF FORMATU


TražilicaAnketa
ŠTO UČENICI OČEKUJU OD UČITELJA?


Korisni linkovi
Dnevni tisak

Lokalno
 • SKRAD

ZA UČITELJE

Časopisi
 • BUG

Radio stanice
 • HR RADIO

OPĆENITO

RAZREDNICI - UČITELJI

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

UCENICI


Dokumenti
preskoči na navigaciju